Lilla bonde-skolan sommar 2022

Detta är en verksamhet som riktar sig till barn i åldern 7-12 år. Lilla bonde-skolan är en verksamhet som pågår terminsvis 1 gång/vecka. Tillfällena är 1,5h per gång och det är mellan 2-4 barn i varje grupp.

På Lilla bonde-skolan träffas vi alltså en gång per vecka och vi kommer lära oss massor om våra djur. Allt från vad de äter, hur de bor, hur man städar, hur man hanterar dem till hur varje individ vill bli bemött, klappad, borstad o.s.v.

Stor vikt kommer att läggas vid hur man etiskt och respektfullt närmar sig djur, behandlar dem och tränar dem. Förhoppningsvis kommer vi få besök av olika gäster som lär oss om djurskydd, positiv förstärkning (klickerträning) och hur man tar hand om hästens hovar.

Vi kommer - om allt går bra - kunna erbjuda kortare enklare ridturer. Observera dock att detta INTE är en verksamhet som har fokus på ridning!

Vi kommer att gå ut i skogen och lära oss mer om den. Göra olika pyssel och dekorationer av saker vi hittar.

När det är säsong kommer vi att odla olika grödor. Vi kommer tillsammans plantera, anlägga och planera odlingsbäddar. Vi kommer tillsammans följa med odlingarna och se hur de växer och utvecklas.

När?
Start vecka 25 - 2022 pågår till vecka 35 - 2022
En gång per vecka - måndagar och onsdagar 90min per gång.

Måndagar:
18.30-20.00

Onsdagar
16.00 - 17.30 

Anmälan är bindande!


Läs mer om bindande anmälan här

Anmäl dig här: